ESI Aloe vera sok 500ml

ESI Aloe vera sok 500ml
Šifra proizvoda: TA00794


Cijena:
13.50 KM

Pogledaj sve od brenda ESI >>

ESI Aloe vera sok

Sok Aloe Vera se oduvijek koristi za poboljšanje varenja i probave (eliminaciju toksina iz organizma) i ujedno jača imunitet. Smatra se pravom pomoći za cijeli probavni trakt. Iznad svega je preporučiv kao tretman kod dispepsije (bolova u gornjem dijelu probavnog sistema) i njenih simptoma i kao pomoćno sredstvo u tretmanu čira, meteorizma (nadutosti) i aerofagije (vazduha u želucu). Pomaže varenje i smanjuje osjećaj rane sitosti i mučnine, što su simptomi dispepsije. Sok Aloe Vera ima protuupalno djelovanje i koristan je u slučaju čira i nadraženog kolona.

Sok Aloe Vera djeluje pozitivno na imuni sistem zbog prisustva polisaharida. Također djeluje antibakterijski i pomaže razvoj poželjne crijevne mikroflore, te ima hipoglikemijske osobine (snižava nivo šećera u krvi).

Sok Aloe Vera je vrlo hranjiv i preporučuje se tokom oporavka od bolesti i kod hroničnih bolesti gdje pacijent ne može normalno jesti. Sok Aloe Vera smatra se izvrsnim dijetetskim dodatkom, zahvaljujući prisustvu aminokiselina, enzima, polisaharida i minerala bitnih za razvoj i održanje ćelija i time za cijeli organizam.

Sok Aloe Vera ima antrahinonske aktivne principe sa intenzivnim laksativnim djelovanjem i jedan je od najbitnijih biljnih pripravaka jer ispoljava mnogo bitnih pozitivnih efekata na organizam. Koncentrovani sok borovnice i med čine sok vrlo prijatnim za piti.


UPOTREBA

Tri puta dnevno po 25ml soka.