MaxMedica Anginal MAX Junior sprej za grlo 20ml

MaxMedica Anginal MAX Junior sprej za grlo 20ml
Šifra proizvoda: VD05074


Cijena:
13.50 KM

Pogledaj sve od brenda MaxMedica >>

Anginal MAX Junior sprej za grlo

Anginal Max Junior je sprej formulisan na bazi standardizovanog ekstrakta propolisa, etarskih ulja muskatne žalfije i timijana, i koncentrovanog soka acerole kao prirodnog izvora vitamina C, namenjen za očuvanje zdravlja sluzokože usta i grla.

Preporučuje se kao pomoć kod:

  • - Suhog i nadražajnog kašlja
  • - Promuklosti i grebuckanja u grlu
  • - Upaljene sluznice usta i grla
  • - Iritiranih i oštećenih desni
  • - Afti

Propolis zahvaljujući svom prirodnom antimikrobnom delovanju štiti sluznicu disajnih puteva od mikroba i razvoja infekcija. Propolis sadržan u Anginal Max Junior spreju je standardizovan na 12% galangina (flavonoida). 

Osim antimikrobnog, propolis ispoljava antiinflamatorno, antioksidativno i imunomodulatorno delovanje. Muskatna žalfija je bogat izvor etarskih ulja, čiji su osnovni aktivni sastojci linalilacetat i linalol. Etarsko ulje muskatne žalfije ispoljava antimikrobno, antiinflamatorno i analgetičko delovanje.

Timijan zahvaljujući sadržaju etarskih ulja deluju antiseptično i umirujuće na iritiranu sluznicu usta i grla. Tradicionalno se etarsko ulje timijana primenjuje kao ekspektorans kod kašlja usled prehlade i za olakšanje simptoma prehlade.

Acerola je bogat prirodni izvor vitamina C i važan nutriceutik. Vitamin C doprinosi normalnoj funkciji imunog sistema i zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.


UPOTREBA

Djeca uzrasta od 3 do 12 godine: 4 puta dnevno.
Proizvod mogu koristiti i odrasle osobe koje ne koriste sprejeve za grlo koji sadrže alkohol. Njima se preporučuje upotreba spreja 6-8 puta dnevno.