Ducray Melascreen emulzija za posvjetljivanje kože SPF 15 40ml

Ducray Melascreen emulzija za posvjetljivanje kože SPF 15 40ml
Šifra proizvoda: OX71971


Cijena:
63.00 KM

Pogledaj sve od brenda Ducray >>

Ducray Melascreen emulzija za posvjetljivanje kože SPF 15

Posvjetljuje hiperpigmentacije i ujednačava boju tena.

HIPOALERGENA-NEKOMEDOGENA

Zahvaljujući zajedničkom djelovanju svojih aktivnih sastojaka (vitamin C i niacinamid) Melascreen emulzija za posvjetljivanje kože umanjuje hiperpigmentacije na koži (sunčeve i staračke pjege).

Vitamin C djeluje unutar melanocita (stanice koje proizvode pigment melanin) gdje blokira enzime odgovorne za povećanu sintezu melanina. Zahvaljujući antioksidativnom djelovanju, posvjetljuje tamne mrlje na površini kože. Vitamin CLP u Melascreen emulziji dolazi u obliku askorbil-glukozid estera. Nakon nanošenja na kožu, ovaj ester postepeno otpušta vitamin C čime je dobijeno produženo djelovanje. Niacinamid blokira prenos sintetizovanog melanina na površinu kože. Melascreen emulzija za posvjetljivanje kože umanjuje hiperpigmentacije i ujednačava boju tena u slučajevima pojačane pigmentacije. U svojoj laganoj i hidratantnoj osnovi sadrži matirajuće i apsorbujuće praške što je čini idealnom podlogom za šminku. Pruža umjerenu zaštitu od sunca (SPF 15).


UPOTREBA

Emulziju nanesite ujutro i/ili naveče na cijelo lice, vrat i gornji dio dlanova. U slučaju intenzivnog sunčevog zračenja, nanesite Melascreen kremu za zaštitu od sunca SPF 50+.