Vitabiotics Feroglobin kapsule 30 kapsula
Nije dostupno

Vitabiotics Feroglobin kapsule 30 kapsula
Šifra proizvoda: TV01815


Cijena:
19.00 KM

Pogledaj sve od brenda Vitabiotics >>

Feroglobin kapsule

Feroglobin pripada novoj generaciji nutrijenata čiji sastojci osiguravaju organizmu potrebne količine željeza za pravilan razvoj i stvaranje crvenih krvnih stanica. Željezo je neophodan čimbenik u održavanju zdravlja i vitalnosti organizma, a najviše ga ima u crvenim krvnim stanicama – sastavni je dio hemoglobina koji prenosi kisik do svih stanica u tijelu, gdje se koristi za dobivanje energije. 

Nedostatak željeza u organizmu može dovesti do osjećaja iscrpljenosti, manjka koncentracije, glavobolje, vrtoglavice, bljedoće kože i sluznice, ispadanja kose i lomljivih noktiju. 

Feroglobin kapsule djeluju po principu postepenog otpuštanja, što osigurava polaganu i bolju apsorpciju nutrijenata za izgradnju krvi. Njihova formula sadrži kombinaciju organskog željeza, vitamina B-skupine i minerala kao što su cink i bakar.

Gvožđe, vitamini B6 i B12 doprinose normalnom stvaranju crvenih krvnih ćelija, normalnoj funkciji imunog sistema i smanjenju umora. Gvožđe doprinosi i sintezi hemoglobina i normalnom prenosu kiseonika u organizmu. Vitamin B1 doprinosi normalnoj funkciji srca. Cink doprinosi normalnoj sintezi DNK i funkcionisanju imunog sistema. Bakar doprinosi normalnom transportu gvožđa u organizmu. Folna kiselina doprinosi normalnom stvaranju krvi i sintezi amino kiselina.

Ovi jedinstveni dodaci prehrani osiguravaju dnevne potrebe organizma za željezom, uz dobru podnošljivost, bez želučanih tegoba.


UPOTREBA

Uzima se 1 kapsula dnevno uz glavni obrok.